Cliënten Beraad Almere: wacht niet langer met aanvragen energietoeslag

ALMERE • Ma 3 oktober 2022 | 14:21 • Maandag 3 oktober 2022 | 14:21

Het Cliënten Beraad Almere (CBA) roept inwoners die recht hebben op de eenmalige energietoeslag op niet langer te wachten met het doen van de aanvraag. Mensen met een inkomen dat niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor een toeslag van 1.300 euro. Het CBA denkt dat nog veel Almeerders de toeslag laten liggen, terwijl ze er wel recht op hebben.

Een aanvraag doen kan nog tot 31 oktober, daarna is het loket van de gemeente Almere gesloten. De energietoeslag kan aangevraagd worden met een papieren formulier of via de gemeentelijke website. Ook studenten kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen.

Verder wijst het CBA erop dat mensen die in de schuldsanering zitten recht hebben op de energietoeslag. Er zijn ook Almeerders die de toeslag automatisch krijgen van de gemeente, bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering of een BBZ-, IOAW of een IOAZ-uitkering. Zij hoeven dus niet zelf een aanvraag te doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel