Bibliotheek Biddinghuizen kleurt groen voor Kinderboekenweek

BIDDINGHUIZEN • Wo 5 oktober 2022 | 19:35 • Woensdag 5 oktober 2022 | 19:35

Met de thema's dieren, natuur en milieu moet de Kinderboekenweek kinderen enthousiast maken voor lezen. Om het begin van de Kinderboekenweek te vieren, kleurde de FlevoMeer Bibliotheek in Biddinghuizen vandaag groen. "We hebben een boswachter uitgenodigd en er wordt geschminkt", vertelt bibliothecaris Gerrita de Jager.

"Er is een greenscreen, waar kinderen foto's kunnen maken", vervolgt ze. "Ze kunnen stenen schilderen, ze kunnen een boomhut knutselen. Dus we hebben aardig wat te doen." En dat allemaal om kinderen enthousiast te maken voor de natuur, om er vervolgens veel over te lezen. "Kinderen moeten geprikkeld worden om een boek mee te nemen."

Eerst lezen, dan naar buiten
Boswachter Tim Captein werkt graag mee aan dat plan. "Om dat enthousiasme over te brengen en om ze kennis te laten maken met de natuur", zegt hij. "Als ze na het lezen maar lekker naar buiten gaan, om dat zelf te ontdekken."

"Lezen is gewoon ontzettend belangrijk voor de woordenschat", zegt De Jager. "Daar hebben de kinderen in de toekomst ook enorm profijt van, want lezen is natuurlijk het begin van de hele ontwikkeling."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel