Extra BOA-inzet bij parkeergarage

DRONTEN • Vr 14 oktober 2022 | 12:07 • Vrijdag 14 oktober 2022 | 12:07

De gemeente Dronten gaat extra BOA's inzetten rondom de parkeergarage in het centrum. Dat laat een woordvoerder weten. Begin deze maand raakte een agent gewond bij de parkeergarage in de Schouwstraat nadat vlakbij hem zwaar vuurwerk ontplofte.

De agent was voor een controle in de garage. Hij stond naast zijn auto toen hij plotseling vuurwerk hoorde sissen en vervolgens een oorverdovende knal klonk. Inmiddels zijn twee verdachten aangehouden. Ze wonen allebei in Dronten. Ze zitten inmiddels niet meer vast, maar zijn nog wel verdachten.

Volgens de gemeente is het incident met het vuurwerk niet de enige reden voor extra inzet van de buitengewoon opsporingsambtenaren. "De parkeergarage maakte al onderdeel uit van hun werkgebied", zegt de woordvoerder. "Dat wordt nu (nog) meer geïntensiveerd."

Overlast, vervuiling en vernielingen
De parkeergarage in Dronten is al langer een aandachtspunt voor de gemeente. Er zouden veel klachten binnengekomen zijn over overlast, vervuiling en vernielingen. Ook zouden mensen 's avonds poepen en plassen in de garage. Daarom wilde het college van burgemeester en wethouders de parkeergarage 's nachts sluiten.

Camera's
In april dit jaar werden er al bordjes opgehangen met 'verboden voor onbevoegden', die overlast tegen zouden moeten gaan. In juli werd besloten om ook beveiligingscamera's op te hangen in de garage. Deze moeten vandalisme voorkomen en helpen bij het opsporen van daders. Het is nog niet duidelijk hoe het staat met de uitvoering van dit plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel