ProRail: paar dagen eerder weer treinen tussen Lelystad en Dronten

FLEVOLAND • Di 1 november 2022 | 13:33 • Dinsdag 1 november 2022 | 13:33

ProRail denkt dat er op 11 december weer treinen kunnen rijden op het traject tussen Lelystad en Dronten. Het herstel van de schade die op 2 september ontstond tijdens de grote stroomstoring in de provincie, is waarschijnlijk vier dagen eerder klaar dan verwacht.

Een hoogspanningsleiding raakte tijdens de stroomstoring de bovenleiding van het traject. Daardoor ontstond er enorme schade onder en boven het spoor. Op het zeven kilometer lange stuk spoor is meer dan 80 kilometer kabel voor onder meer de ICT-systemen en de communicatie vernield. Ook zijn zeker 300 schakelaars van seinen, wissels en overwegen kapot. Daarnaast moet naast de bovenleiding en ook een deel van de rails worden vervangen.

Het treinverkeer tussen de twee plaatsen ligt vanwege de werkzaamheden al sinds 2 september stil Op het traject worden bussen ingezet. Een woordvoerder van ProRail houdt nog wel wat slagen om de arm, maar denkt dat met het ingaan van de nieuwe dienstregeling ook het treinverkeer tussen Lelystad en Dronten weer normaal kan rijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel