Laatste liggers Roggebotbrug worden geplaatst

DRONTEN • Di 15 november 2022 | 7:16 • Dinsdag 15 november 2022 | 7:16

Bij de nieuwe Roggebotbrug bij Dronten is maandagavond begonnen met het plaatsen van de laatste liggers. De betonnen onderdelen zijn zo'n 50 meter lang en 150 ton zwaar. Ze werden één voor één over de sluiskolk gelegd.

Een vrachtwagen reed de onderdelen maandagavond onder begeleiding het nieuwe brugdek op. Daarna werden de liggers stuk voor stuk met hulp van meerdere kranen op hun plek gelegd.

De onderdelen mogen pas na de spits worden aangevoerd. Daarom zijn de werkzaamheden in de avond en nacht, verklaart Céline IJsseldijk van de provincie.

Hoogtebeperking tot april
De komende dagen volgen nog 11 liggers. Daarna wordt de brug verder afgebouwd. Zo moet de techniek voor het beweegbare deel worden ingeregeld. Tot april geldt een hoogtebeperking voor schepen tot zeven meter omdat het beweegbare deel nog niet open kan.

Het verkeer kan naar verwachting op 13 maart over de nieuwe brug rijden, de scheepvaart kan vanaf 1 april door de nieuwe vaargeul met beweegbare brug varen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel