Gemeenteraad trekt 20.000 euro uit voor Buurtcentrum Het Palet

LELYSTAD • Wo 16 november 2022 | 6:04 • Woensdag 16 november 2022 | 6:04

De gemeenteraad van Lelystad heeft dinsdag tijdens de begrotingsvergadering 20.000 euro uitgetrokken om ervoor te zorgen dat buurtcentrum Het Palet op korte termijn weer open kan. Volgens het college van burgemeester en wethouders is dat voldoende om ervoor te zorgen dat er weer beperkte activiteiten mogelijk zijn.

Buurtvereniging Het Palet moest op 21 september de deuren van haar locatie aan Het Voorhof sluiten, omdat het pand door verzakkingen niet meer veilig was.

Nieuwbouw serieuze optie
Daarnaast gaat de gemeente onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om een nieuw onderkomen voor Het Palet te bouwen. Dat moet in ieder geval een duurzaam gebouw zijn en evenveel ruimte bieden als het huidige gebouw. Daarmee kunnen de 290 gezinnen die lid zijn van de buurtvereniging ook in de toekomst gebruik blijven maken van Het Palet.

Eén van de eerdergenoemde mogelijkheden is om te kijken of nieuwbouw van Het Palet gecombineerd kan worden met woningbouw: de buurtvereniging beneden en appartementen er boven bijvoorbeeld. Het onderzoek moet in het eerste kwartaal van volgend jaar gereed zijn, zodat de gemeenteraad zich erover kan buigen.

Leefbaar is tegen
Alleen Leefbaar Lelystad stemde tegen beide voorstellen. De partij had een eigen voorstel dat eerst in stemming werd gebracht, maar daar stemden alleen de vier leden van Leefbaar voor. De partij stemde vervolgens tegen de tijdelijke oplossing en het onderzoek naar nieuwbouw voor Het Palet.

Forum voor Democratie stemde ook tegen de 20.000 euro voor een tijdelijke oplossing, maar dat is omdat de gemeente een greep doet uit een reserves. Forum is daar principieel op tegen. De partij stemde wel in met een onderzoek naar nieuwbouw.

Dit bericht is een samenwerking van Omroep Flevoland en Radio Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel