'Gemeenteraad veel te laat geïnformeerd over ruzie Floriadewijk'

ALMERE • Di 22 november 2022 | 6:15 • Dinsdag 22 november 2022 | 6:15

De Almeerse gemeenteraad is veel te laat geïnformeerd over de problemen bij de bouw van de Floriadewijk Hortus. Dat zegt de PVV. De partij is niet te spreken over de gang van zaken en denkt aan een motie van wantrouwen om een signaal af te geven.

Het nieuws dat de bouw van de wijk vertraging oploopt lekte begin september uit via Omroep Flevoland en 1Almere. Uit recent vrijgegeven documenten blijkt nu dat de gemeente en projectontwikkelaar Weerwater CV al sinds het najaar van 2020 ruziën. PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk vindt dat de gemeenteraad toen al geïnformeerd had moeten worden. "Als je dat niet doet als college, dan ben je feitelijk de raad aan het voorliegen."

'Doodzonde'
Van Dijk verwijst naar de wens van de gemeenteraad om in het gebied meer woningen toe te staan dan de 660 die in de huidige plannen zijn opgenomen. De raad gaf dat eind 2018 al aan. "En vervolgens komt er een geschil dat aan meer woningen in de weg staat: dan moet je op dat moment de gemeenteraad informeren", zegt Van Dijk. "En als je dat niet doet, dan houdt je de gemeenteraad voor de gek. En dat is gewoon een doodzonde."

Of er ooit achter gesloten deuren met raadsleden over de problemen is gesproken zegt Van Dijk niet aan te kunnen geven. "Maar ik kan wel zeggen dat wij tot zeer onlangs hier niet van wisten."

Een eventuele motie van wantrouwen zal geen meerderheid halen, maar kan wel gezien worden als boodschap richting het college van B en W. De PVV wil namelijk dat er minder voor de gemeenteraad wordt achtergehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel