Firda nieuwe naam fusieschool ROC Friese Poort en Friesland College

FLEVOLAND • Do 1 december 2022 | 13:02 • Donderdag 1 december 2022 | 13:02

ROC Friese Poort en het Friesland College gaan volgend jaar samen verder onder de naam Firda. Dat hebben de mbo-instellingen donderdag bekendgemaakt. De scholen vallen vanaf 1 januari onder één bestuur, de opleidingen worden vanaf 1 augustus volgend jaar aangeboden onder dezelfde vlag.

Tot nu toe boden Friese Poort, met vestigingen in onder meer Emmeloord en Urk, en het Friesland College elk hun eigen opleidingen aan. De mbo-instellingen zeggen door een fusie hun kennis te kunnen samenbrengen en kleine opleidingen in stand te kunnen houden, zoals studies in de techniek en de creatieve sector. Ook is het personeelstekort een reden voor de fusie, vertelt Remco Meijerink, bestuurder van ROC Friese Poort.

Korte en krachtige naam
De school ging op zoek naar een naam die kort en krachtig was. Firda geeft volgens de organisatie door de klank een positief gevoel. "De naam is afgeleid van het Scandinavische woord voor ‘vieren’. Bij Firda vieren we dat we met elkaar in verbinding staan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel