Motie van afkeuring over conflict Floriadewijk verworpen

ALMERE • Vr 2 december 2022 | 8:15 • Vrijdag 2 december 2022 | 8:15

Een motie van afkeuring over het te laat informeren van de Almeerse gemeenteraad over de problemen bij de bouw van de nieuwe woonwijk Hortus is donderdagavond tijdens de Politieke Markt verworpen. De motie werd ingediend door de PVV-fractie naar aanleiding van een debat eerder op de avond.

Tijdens dat debat, dat ook werd aangevraagd door de PVV, vroegen raadsleden aan wethouder Julius Lindenbergh of hij ze niet eerder had moeten informeren over het conflict tussen aannemer Weerwater CV en de gemeente Almere. Uit onderzoek van Omroep Flevoland bleek dat er al twee jaar onenigheid is tussen de partijen over de hoeveelheid te bouwen woningen, de parkeergelegenheid en het groenonderhoud in Hortus.

Volgens Lindenbergh was het strikt gezien niet nodig om de raad hierover te informeren. Conflicten tussen projectontwikkelaars en de gemeente gebeuren volgens hem wel vaker. Wel gaf hij tijdens het debat aan dat het de bedoeling is om de raad in de toekomst eerder van dit soort zaken op de hoogte te stellen, in het kader van 'de nieuwe bestuurscultuur'.

Vrijwel alle partijen zijn het eens dat de raad geïnformeerd had moeten worden. Toch nam het grootste deel van de raadsleden genoegen met de toezegging van de wethouder. De ingediende motie van afkeuring werd weggestemd met 30 tegenstemmen. Alleen de fracties PVV, Respect!, DENK, PvdA, AP/OPA, FvD en raadslid Gladys Wielingen van BIJ1 stemden voor. Dat was goed voor 14 stemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel