'Emmeloord' keert terug aan gebouw De Golfslag

EMMELOORD • Vr 2 december 2022 | 11:36 • Vrijdag 2 december 2022 | 11:36

De plaatsnaam 'Emmeloord' keert terug aan de gevel van wooncomplex De Golfslag in Emmeloord. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. Die heeft de letters in bruikleen genomen van de eigenaar van het gebouw.

'Emmeloord' prijkte jarenlang aan de oostelijke gevel van De Golfslag. De letters werden onlangs verwijderd in opdracht van de nieuwe eigenaar van het gebouw. Die gaf aan de tekst wel te willen terugplaatsen maar vroeg of de gemeente het beheer en onderhoud op zich wil nemen.

Het college van B&W wil dat de tekst behouden blijft omdat het een herkenningspunt is. Zo is de tekst te zien vanaf de snelweg A6. Daarbij past 'Emmeloord' bij het 80-jarig bestaan van Noordoostpolder en het 60-jarig jubileum van de gemeente, aldus de bestuurders.

B&W van Noordoostpolder trekken 10.000 euro uit om de tekst aan de gevel te herstellen. Zo komt er ledverlichting in de letters. De 10.000 euro komt uit het gemeentelijk energiebudget. Uit die pot wordt ook geld gehaald voor het verlichten, het onderhoud en vervanging mochten de letters versleten zijn, aldus de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel