Urk krijgt opnieuw een tijdelijke kunstijsbaan

URK • Vr 2 december 2022 | 12:03 • Vrijdag 2 december 2022 | 12:03

Het Wilhelminapark op Urk biedt vanaf 12 december onderdak aan een kunstijsbaan. Onder de noemer 'Urk op het IJS*' zijn jong en oud welkom om in een sfeervol winterdecor de ijzers onder te binden. Rond de schaatsbaan komen kraampjes met koek en zopie.

Doordeweeks is de ijsbaan overdag alleen open voor schoolklassen. Van 16.00 tot 21.00 uur zijn gezinnen welkom. Je hebt geen eigen schaatsen nodig; die kunnen bij de baan gehuurd worden.

Op de vrijdagen 16 en 23 december zijn er extra activiteiten. Urker muzikanten, koren en bandjes komen dan op het open podium muziek maken. De gemeente gaat er samen met Caritas voor zorgen dat er geen problemen met de openbare orde ontstaan, en wil ook de veiligheid waarborgen.

Eind vorig jaar en begin dit jaar stond er op Urk ook al een kunstijsbaan. Toen konden de kinderen de ijzers onder binden op het haventerrein. De gemeente kreeg toen 2.000 aanmeldingen binnen om te mogen schaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel