CDA Almere wil dat media minder vaak om stukken vragen

ALMERE • Vr 2 december 2022 | 15:59 • Vrijdag 2 december 2022 | 15:59

De Almeerse CDA-fractievoorzitter Nienke Nieuwenhuis vindt dat de media minder vaak een beroep moeten doen op de Wet open overheid (Woo). Ze zei dat in het raadsdebat over de problemen rond de Floriadewoonwijk Hortus. Dat debat, dat werd aangevraagd door de PVV, draaide rond het conflict over de bouwplannen tussen aannemer Weerwater CV en de gemeente Almere.

Uit een Woo-verzoek van Omroep Flevoland bleek in november dat er al jaren onenigheid over de bouwplannen is. PVV-fractievoorzitter Van Dijk vroeg zich op basis van het onderzoek af of de gemeenteraad niet veel eerder had moeten worden geïnformeerd. Hij vroeg zich ook af welke andere informatie aan de raad is onthouden 'die straks via Woo-verzoeken van Omroep Flevoland naar buiten komt'.

"Misschien is het tijd dat we daarmee ophouden", antwoordde Nieuwenhuis. "Die Woo-verzoeken zijn soms goed, maar moeten ook geen doel op zich worden en dat lijkt het nu wel te zijn." Gevraagd om een toelichting zegt het CDA-raadslid dat ze daarmee een oproep doet aan de media, 'ook Omroep Flevoland', om "zorgvuldiger met de Wet open overheid om te gaan."

Volgens Nieuwenhuis is de wet op zich een goede zaak en een belangrijk instrument, die niet voor niets is bedacht. Maar ze heeft er wel bedenkingen bij. "Het lijkt nu wel een schot hagel." De CDA-fractieleider spreekt van een afrekencultuur, waardoor het lastig is om te besturen. "Het CDA wil bouwen aan vertrouwen en transparantie en dat moeten we met elkaar doen", aldus Nieuwenhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel