Campagne om jongeren te wijzen op gevaren vuurwerk

URK • Vr 2 december 2022 | 17:40 • Vrijdag 2 december 2022 | 17:40

De gemeente Urk is op social media en op billboards een campagne gestart om het afsteken van zwaar vuurwerk tegen te gaan.

Met de tekst 'He Maot (vriend, red.), Urk verknallen we niet' hoopt de gemeente bij jongeren meer besef te kweken dat vuurwerk gevaarlijk is en zorgt voor veel overlast. Ook wil de gemeente ouders aan het denken zetten, zodat ze met hun kinderen het gesprek aangaan.

"Het is behoorlijk heftig hier met vuurwerk, in het weekend vooral", zegt een vrouw op straat. "Het is hier elk weekend knallen." Een andere vrouw vult aan: "We wonen bij de Singel en daar mogen ze graag even knallen 's avonds. En ook bij verzorgingshuizen, ik vind het echt niet kunnen."

Al jaren heeft het dorp te kampen met harde knallen, vooral in de laatste maanden van het jaar is het raak. De politie en de gemeente Urk controleren steeds vaker op illegaal vuurwerk en er is tot en met vijf december cameratoezicht rond het Wilhelminapark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel