Cameratoezicht op Urk in verband met rellende tieners

URK • Za 26 november 2022 | 9:24 • Zaterdag 26 november 2022 | 9:24

Op een aantal plekken op Urk hangen sinds vrijdag beveiligingscamera's. De camera's blijven in elk geval tot en met 5 december in werking. Dat heeft burgemeester Cees van den Bos besloten nadat het de afgelopen tijd onrustig is in het dorp door een groep van zo'n honderd relschoppende jongeren.

Volgens Van den Bos gaat om een groep van hoofdzakelijk 13- en 14-jarigen. Ze bekogelen de politie met bierflessen en zwaar vuurwerk. Afgelopen weekeinde werd zwaar vuurwerk afgestoken op een auto van toezichthouders. Agenten die de rust probeerden te herstellen werden zeer agressief benaderd volgens de burgemeester. Hij spreekt van een "schandestempel" dat de groep op Urk drukt. Oprichter van de ouderwacht Louwe Kramer zegt plaatsvervangende schaamte over de rellende tieners te hebben.

Groepen jongeren maken op sociale media afspraken om elkaar te treffen. Begin 2020 vernielde een groep jongeren het gemeentehuis. Ook werd een teststraat van de GGD in brand gestoken. Van den Bos vindt dat Urkers elkaar beter in de gaten moeten houden. Hij vindt dat de groep rellende jongeren "het mooie imago van het dorp kaapt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel