Verwarring over koopzondag in Emmeloord; slechts handjevol winkels open

EMMELOORD • Zo 4 december 2022 | 18:35 • Zondag 4 december 2022 | 18:35

Verwarring over de koopzondag in Emmeloord. Want hoewel alle winkels open mochten zijn, deed vrijwel geen enkele ondernemer dat. Daardoor was er weinig keus voor degenen die sinterklaasinkopen wilden doen in de Lange Nering, dé winkelstraat van Emmeloord.

"Er is haast niks open. Ook niet de winkels waarvan je dat wel verwacht, zoals de speelgoedwinkel", zo merkt een van de weinige aanwezigen op straat op. "Het is gezellig hé, we hebben veel keus", zegt een ander cynisch. "Ik las laatst dat de gemeenteraad heeft gezegd: de koopzondag kan doorgaan. Winkels mogen nu zelf kiezen. Dus ik denk: we gaan wel even kijken. Maar weinig keus."

Van twaalf naar alle zondagen open
Vanaf 1 december mogen winkels in de Noordoostpolder inderdaad elke zondag open. Voorheen was dat nog beperkt tot twaalf zondagen per jaar. Toch zou deze zondag, 4 december, ook onder die oude regels al gelden als koopzondag, zo valt te lezen op de site van de gemeente. Net als volgende week, de 11e.

Maar kijk je op de site van de winkeliersvereniging, Gastvrij Emmeloord, dan worden die dagen weer niet genoemd. Alleen 18 december wordt als koopzondag omschreven. Verwarring dus. "Ik snap het niet. Koopzondag is bij mij: alle winkels open. En zeker in de decembermaanden", zegt een voorbijganger zondagmiddag in de Lange Nering.

De winkeliersvereniging laat weten dat elke zondag open mogen vooral een grote wens was van de supermarkten, woonwinkels en bouwmarkten. De winkeliers in het centrum zouden meer dan voldoende hebben aan alleen de laatste zondag van de maand. Maar daar mag dus wel vanaf geweken worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel