Drukste fietsader van Almere gedeeltelijk dicht: twee bruggen onveilig

ALMERE • Wo 7 december 2022 | 21:30 • Woensdag 7 december 2022 | 21:30

Twee fietsbruggen over de Hoge Vaart en Lage Vaart in Almere zijn per direct afgesloten. De bruggen in het Spoorbaanpad tussen Stad en Buiten blijken na inspectie niet veilig.

"Dinsdag is er een inspectie geweest", schrijft de gemeente. "De bruggen zouden al vervangen moeten worden. Maar dat laat op zich wachten". Daarom is er besloten om de bruggen te inspecteren. De conclusie is dat de bruggen onvoldoende veilig zijn. Wat er precies onveilig is is nog niet duidelijk. De gemeente onderzoekt wat er nodig is om de bruggen weer open te krijgen.

Een is omleidingsroute ingesteld, een verkeersregelaar leidt fietsers om. De route over de Tweede en Derde Geuzenbrug is 2,6 km omfietsen.

De gemeente gaat uit van een extra reistijd van zo'n 20 minuten:

Kijken naar maatregelen
De gemeente zegt in een reactie te begrijpen dat deze situatie erg vervelend is. "De komende periode onderzoeken we welke maatregelen getroffen kunnen worden. We gaan bekijken of we de fietsbruggen weer begaanbaar kunnen maken en welke maatregelen daarvoor nodig zijn."

De bruggen zitten vast aan de spoorbruggen die ook over de vaarten heen loopt. Het treinverkeer is verder niet gestremd.

Het Spoorbaanpad is een belangrijke fietsroute tussen Almere Poort en Almere Buiten. Het fietspad is ruim 12 kilometer lang. Het is één van de drukste fietsstraten van Nederland.

In 2020 wilde de gemeente de bruggen al vervangen. Die zouden in de zomer van 2023 klaar moeten zijn. De kosten van de bruggen, inclusief een derde brug aan de Koppeldreef, werden op zo'n 9 miljoen euro geschat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel