Fietsersbond over afgesloten bruggen: 'Echt helemaal ruk'

ALMERE • Do 8 december 2022 | 13:52 • Donderdag 8 december 2022 | 13:52

De Fietsersbond in Almere hoopt dat de gemeente Almere snel een oplossing vindt voor de afgesloten fietsbruggen. Sinds woensdagavond zijn twee bruggen afgesloten bij de wijk Tussen de Vaarten, omdat ze te onveilig zijn. Om over de Hoge en Lage Vaart te kunnen is nu een omleiding ingesteld van zo'n 2,5 kilometer.

Mario Kramer van de Fietsersbond baalt dat de twee bruggen dicht zijn. "Het is echt helemaal ruk, man." De Fietsersbond hoopt dat de bruggen binnen een week gerepareerd zijn en dat de fietspaden daar weer open kunnen. De bruggen waren al afgeschreven en nieuwe bruggen zouden er al in 2021 moeten liggen. Nu staat de bouw in 2023 op de planning. "We lopen achter met de infrastructuur", vertelt Kramer. "Dat vind ik weer ruk, man."

Het Spoorbaanpad loopt over de twee afgesloten bruggen. Volgens de Fietsersbond is dat één van de drukste fietswegen in Almere. Het wordt gezien als de A6 voor fietsers. Met name veel scholieren maken gebruik van het pad. Het afgesloten deel van het Spoorbaanpad loopt van Buiten naar Stad. Het Spoorbaanpad zelf loopt helemaal door tot vlak voor de Hollandse Brug in Poort en heeft een lengte van ruim 12 kilometer.

De gemeente Almere laat weten donderdagavond op de Politieke Markt te reageren op de sluiting van de fietsbruggen. Dat gebeurt door verantwoordelijk wethouder Jesse Luijendijk. De VVD stelt donderdagavond ook vragen over de kwestie. Zo wil de partij onder meer weten wat het college precies gaat doen om de problemen op te lossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel