Buurthuis Het Palet viert heropening tijdens Nederland-Argentinië

LELYSTAD • Vr 9 december 2022 | 17:12 • Vrijdag 9 december 2022 | 17:12

Buurthuis Het Palet in Lelystad is sinds vrijdag weer open. Eind september moest het pand per direct gesloten worden omdat het verzakte. Vrijdagavond viert de buurtvereniging de heropening door samen naar de WK-wedstrijd tussen Nederland en Argentinië te kijken.

"We zijn 22 september dichtgegaan", vertelt voorzitter Jolanda Prins-Meering. "Uiteindelijk hebben we gisteren het verlossende woord gekregen dat we weer open kunnen, dus na twee en een halve maand." Het pand in de Atolwijk werd in 1979 neergezet als noodgebouw. Toen de vloer dit najaar wegzakte, stelde de gemeenteraad van Lelystad 20.000 euro beschikbaar voor noodreparaties.

Weer waterpas
"Ze hebben aan de buitenkant behoorlijk gegraven en al het houtrot weggehaald", zegt de voorzitter. "Toen hebben ze nieuwe poeren en hout geplaatst, zodat het gebouw weer helemaal waterpas staat." De gemeente onderzoekt ondertussen of er een nieuw buurthuis gebouwd kan worden aan het Voorhof.

Maar voorlopig kunnen er weer activiteiten worden gehouden in het oude gebouw, te beginnen met de voetbalwedstrijd van vrijdagavond. Het bier staat alvast koud. Prins-Meering weet niet hoeveel mensen ze moet verwachten. "Ik hoop dat de zaal gevuld is. Ik heb al heel wat reacties gehad van onze leden, dus ik denk dat we nog wat stoelen moeten bijzetten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel