Hogering afgesloten voor werkzaamheden

ALMERE • Za 10 december 2022 | 12:08 • Zaterdag 10 december 2022 | 12:08

De Hogering in Almere is in het weekend van 9 tot en met 12 december afgesloten voor verkeer tussen de Muziekdreef en de Argonweg. Er wordt gewerkt aan de weg. Automobilisten tussen Almere Stad en de A6 worden omgeleid.

Mensen die rijden vanuit Almere Buiten en Stad richting de A6, worden bij de afrit Muziekdreef van de Hogering afgeleid, om via de Stedendreef en de Havendreef de snelweg op te gaan. Bewoners van Muziekwijk kunnen bij de Contrabasweg de wijk in. Weggebruikers die van de A6 afkomen, worden bij de afrit Audioweg de Literatuurwijk ingestuurd. De afsluiting duurt tot maandagochtend 12 december 06:00 uur.

Op de Hogering wordt al sinds 2020 gewerkt aan verbreding en de aanleg van twee tunnels. Op dit moment zijn de tunnels klaar en rijdt het verkeer door één kant van de tunnelbakken op versmalde rijstroken. Na de aanpassingen dit weekend zijn in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar. De derde rijstrook zal pas later toegankelijk zijn. De planning is dat de werkzaamheden op 31 januari 2023 volledig zijn afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel