Verbrede Hogering na drie jaar werkzaamheden officieel geopend

ALMERE • Do 22 december 2022 | 14:18 • Donderdag 22 december 2022 | 14:18

De Hogering in Almere is donderdag officieel geopend, nadat er drie jaar aan de verbreding is gewerkt. Het stuk tussen de A6 en de Contrabasweg heeft nu drie rijstroken per richting en er zijn twee ongelijkvloerse kruisingen gemaakt. Hierdoor kan er meer verkeer, sneller doorstromen.

De Hogering is de de drukste provinciale weg van Flevoland. Gedeputeerde Jan de Reus die samen met de Almeerse wethouder Julius Lindenbergh de openingshandeling verrichtte is dan ook blij dat de rondweg nu meer ruimte biedt. "De Hogering is een belangrijke ader voor de gemeente Almere en die ontsluit grote delen van de stad. Het was hard nodig om de doorstroming te verbeteren en ik ben tevreden met het resultaat."

De weg is volgens de gedeputeerde cruciaal voor een goede bereikbaarheid van de groeiende stad. Ook wethouder Lindenbergh vindt dat de vernieuwde Hogering belangrijk is, vanwege de groei van de bevolking en het toenemend aantal bedrijven in Almere. "De infrastructuur moet dan ook meegroeien en de Hogering was echt wel toe aan een upgrade. En dat is vandaag dus voor het grootste deel afgerond."

Mini-vertraging
Het werk aan de rondweg is een maand eerder klaar dan verwacht. De bedoeling was dan ook dat alle nieuwe rijstroken donderdag in gebruik genomen konden worden, maar dat ging niet door. Een levering van de laatste essentiële spullen liep vertraging op. De inschatting is dat vrijdagochtend alsnog alles toegankelijk wordt voor het verkeer.

Bijna klaar
Hoewel de Hogering vanaf vrijdagochtend volledig open is voor het verkeer, is het werk nog niet helemaal af. De komende maand is de provincie bezig met de laatste dingen zoals het graven van sloten en het inzaaien van bermen. In januari is daarom tijdelijk een van de drie rijstroken afgesloten. Dan gaat de maximumsnelheid ook weer even terug naar 50 kilometer per uur omdat er naast de rijbaan gewerkt wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel