Hogering een maand eerder open dan gepland

ALMERE • Do 15 december 2022 | 18:14 • Donderdag 15 december 2022 | 18:14

De Hogering in Almere gaat een maand eerder dan gepland weer volledig open voor het verkeer. Gedeputeerde Jan de Reus en de Almeerse wethouder Julius Lindenbergh openen de vernieuwde rondweg op 22 december.

De provincie heeft drie jaar gewerkt aan de Hogering tussen de A6 en de Contrabasweg. De weg is verbreed van twee naar drie rijstroken per richting. Ook zijn op de plek van twee kruispunten nu zogeheten ongelijkvloerse kruisingen gemaakt, daarbij gaat het doorgaande verkeer door een tunnelbak onder de kruising door. Verkeer van en naar de wijken en industrieterreinen rijdt via op- en afritten.

Verder is er de afgelopen drie jaar een geluidsscherm gebouwd naast de Literatuurwijk en is de entree naar het Bastion vernieuwd. De extra rijstrook en nieuwe kruisingen zorgen voor een verbetering in de doorstroming van het verkeer van en naar de A6.

Literatuurwijk
Vanaf komende maandag kan het verkeer van de Literatuurwijk (Herman Gorterweg) naar industrieterrein Hogekant (Neonweg) de Hogering oversteken. Dan gaat de parallelbaan west open en zijn de Neonweg en Argonweg weer aangesloten op de Hogering. Daarmee zijn alle richtingen van en naar de Literatuurwijk en Hogekant weer open voor het verkeer. Alle tijdelijke verkeersmaatregelen in de Literatuurwijk zelf worden opgeheven.

Vanaf 22 december gaat ook het viaduct Hollandsedreef-Pampusdreef, dat de Muziekwijk met Almere Poort verbindt, open. De Hogering is dan weer vanuit alle richtingen bereikbaar. De Wormerweg, die was afgesloten om sluipverkeer in de Muziekwijk te voorkomen, gaat ook weer open.

Laatste hand
Het werk aan de Hogering is nog niet helemaal klaar. De aannemer moet nog sloten graven, de bermen inzaaien en de laatste hand leggen aan de viaducten. In januari zijn daarom tijdelijk maar twee van de drie rijstroken beschikbaar. Als het weer meewerkt, is het project op 1 februari volgend jaar definitief afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel