Reaal trots op oud-speler Hakim Ziyech

DRONTEN • Zo 11 december 2022 | 16:15 • Zondag 11 december 2022 | 16:15

De spanning was zaterdagmiddag te snijden bij voetbalclub Reaal Dronten. Niet omdat een van de eigen elftallen een belangrijke wedstrijd speelde, maar vanwege het feit dat oud-speler Hakim Ziyech met Marokko in de kwartfinale van het WK voetbal stond.

De kantine puilde uit met jonge en oude spelers, die tot hun vreugde zagen dat hun idool met het Marokkaanse team won van Portugal. "Dit is een speciale dag voor Reaal", vond Suze Teunissen, voorzitter verenigingszaken van de club uit Dronten. "Hakim Ziyech trapte hier zijn eerste balletjes in een officiële jeugdwedstrijd. Hij heeft een jaar of drie bij Reaal gespeeld."

Ziyech had 'gogme'
Die eerste wedstrijd van de in Dronten geboren Ziyech was in 1998, zoals zoveel jongens in die tijd in de F-pupillen. "We waren een jaar of vijf, zes", herinnert Dean Bolink zich. Hij was keeper in het elftal waarin Ziyech toen al uitblonk. "Je kon zien dat hij echt 'gogme' had, met alles."

De kleine Ziyech had spelinzicht en scoorde ook heel veel. Dat weet oud-teamgenoot Jeffrey van den Brakel ook nog goed. "We wonnen een keer met 27-4, bizarre cijfers. Stond je achterin en gaf je hem de bal, dan liep hij vier, vijf tegenstanders voorbij en schoot de bal in het doel. Ik denk dat hij die wedstrijd wel 17, 18 keer gescoord heeft, en als hij niet scoorde dan zorgde hij er wel voor dat iemand anders kon scoren."

Rolmodel
Ook voor Aziz Doufikar was het zaterdag een speciale dag. De oud-profvoetballer is tegenwoordig trainer in Dronten en kent de familie Ziyech al heel lang. "De eerste keer dat ik hem zag voetballen, zag ik vooral dat linkerbeen van hem. Hij speelde met mijn zoontje op straat en toen dacht ik meteen: wauw, dat wordt een goede voetballer."

Ziyech werd inderdaad een goede voetballer, en wat voor één. Zijn carrière die begon bij Reaal liep via ASV Dronten naar Heerenveen, Twente, Ajax en tot slot naar Chelsea in Londen. Daarbij groeide hij uit tot één van de sterspelers van het Marokkaanse elftal. "Hij is een rolmodel voor de kinderen hier bij Reaal", aldus Doufikar. "Dat hij hier begonnen is, brengt net even dat beetje extra denk ik als je bij Reaal voetbalt", vindt Teunissen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel