Tien jaar cel geëist tegen broers wegens fatale steekpartij

ALMERE • Ma 19 december 2022 | 11:45 • Maandag 19 december 2022 | 11:45

Tegen twee broers van 29 en 26 jaar uit Almere en Houten is door het Openbaar Ministerie 10 jaar cel geëist wegens doodslag en openlijke geweldpleging. Ze staan voor de rechter voor hun betrokkenheid bij een fatale steekpartij in Almere. Het OM vervolgt drie broers die verantwoordelijk worden gehouden voor het doodsteken van de 26-jarige Fanuel Berika in de Almeerse Stedenwijk, in augustus 2020.

Het OM ziet genoeg bewijs dat de middelste broer heeft gestoken en dat de oudste broer medeplichtig is. Tegen de jongste broer van 19 jaar uit Emmeloord is 100 uur taakstraf geëist. Ook hij zou bij de steekpartij betrokken zijn, maar hij wordt alleen verdacht van openlijke geweldpleging.

Na een besloten feest in club Paragon aan de Breskensweg werd Berika in de nacht van vrijdag 14 augustus op zaterdag 15 augustus doodgestoken op het parkeerterrein. Daar ging een vechtpartij aan vooraf. Volgens getuigen kregen de drie broers het aan de stok met het slachtoffer, nadat er binnen al een vechtpartij was geweest tussen Berika en de jongste broer. De ruzie zou gaan om het zusje van de broers waar het slachtoffer een relatie mee had gehad.

Na de vechtpartij in de club belde de jongste zijn twee oudere broers die vervolgens naar de plek toekwamen. Op het parkeerterrein voor de club escaleerde de ruzie en werd Berika in elkaar geslagen en gestoken. Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Verdediging: 'Ooggetuigen niet betrouwbaar'
Volgens de advocaten van de drie broers is het onmogelijk om een goede reconstructie te maken van wat er die avond is gebeurd, gebaseerd op de verklaringen van het grote aantal ooggetuigen dat is gehoord. Die lopen namelijk nogal uiteen, en dus niet betrouwbaar zijn. Bovendien zou het politieonderzoek zich te veel gericht hebben op de drie verdachten, en niet op de overige aanwezigen die avond. Ze pleiten daarom voor volledige vrijspraak voor alle drie de broers.

De uitspraak van het gerechtshof is op 23 januari volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel