Hoger beroep in zaak dodelijke steekpartij Stedenwijk

ALMERE • Di 7 februari 2023 | 19:42 • Dinsdag 7 februari 2023 | 19:42

Er is hoger beroep ingesteld in de zaak rond een dodelijke steekpartij in de Almeerse Stedenwijk. Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de straffen die de rechter twee weken geleden oplegde voor het nachtelijke geweld in augustus 2020, waarbij de 26-jarige Fanuel Berika om het leven kwam.

Twee broers uit Almere en Houten werden door de rechter vrijgesproken van doodslag op het slachtoffer. Volgens de rechter was er niet voldoende bewijs dat de broers het slachtoffer de fatale steekwonden hebben toegebracht. De broers kregen wel een jaar cel voor openlijke geweldpleging. Een derde broer die destijds minderjarig was, kreeg voor zijn aandeel in het geweld een werkstraf opgelegd.

Fanuel Berika werd in de bewuste nacht tijdens een vechtpartij op het parkeerterrein van Club Paragon aangevallen in zijn auto. Volgens getuigen kregen de drie broers het aan de stok met het slachtoffer, nadat er binnen al een vechtpartij was geweest tussen Berika en de jongste broer. De ruzie zou gaan om het zusje van de broers waar het slachtoffer een relatie mee had gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel