Lelystedeling moet cel in voor drugshandel, bedreiging en mishandeling

LELYSTAD • Di 20 december 2022 | 16:10 • Dinsdag 20 december 2022 | 16:10

Een 19-jarige Lelystedeling is dinsdag veroordeeld tot tien maanden cel waarvan twee maanden voorwaardelijk. Met de straf neemt de rechter de eis van het OM over. De Lelystedeling heeft zich schuldig gemaakt aan drugshandel, bedreiging en meerdere mishandelingen van agenten.

De man werd op 22 september aangetroffen in een drugspand in Lelystad. Hij wilde ontsnappen toen zakjes met coke en heroïne en twee mobiele telefoons uit zijn zakken vielen. De Lelystedeling beet in de arm van één van de agenten. Ook kreeg een diender meerdere achterwaartse kopstoten van hem. De man spuugde op het bureau in Lelystad zijn cel onder en beledigde een agent.

Op één van de twee mobieltjes stonden gesprekken over drugs. De handel was dit jaar en duurde een paar maanden, zo bleek. Toen de Lelystedeling eenmaal in de gevangenis zat, bedreigde hij een vrouw. Daarvoor heeft de man een contact- en locatieverbod van twee jaar gekregen. De Lelystedeling moet zich laten begeleiden door de Reclassering en meewerken aan hulpverlening.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel