Supermarkteigenaar dreigt gemeente en Ymere met schadeclaim

ALMERE • Di 27 december 2022 | 13:49 • Dinsdag 27 december 2022 | 13:49

Het bedrijf van supermarkteigenaar Weernekers dreigt de gemeente Almere en woningcorporatie Ymere met een schadeclaim. Twistpunt is de bouw van 120 sociale huurwoningen, vlak naast de Albert Heijn in Almere Buiten.

De advocaat van het bedrijf omschrijft het geplande appartementencomplex als 'kolossaal' en wijst erop dat het winkelcentrum door de bouw niet langer zichtbaar zal zijn vanaf de doorgaande weg, de Evenaar. Gevreesd wordt voor omzetverlies en parkeerproblemen bij het winkelcentrum, waar ook een Etos en Gall & Gall zijn gevestigd.

'Pas bouwplan aan'
"Zou constructief overleg uitblijven, dan zal de gemeente aansprakelijk zijn voor de te lijden schade door cliënt", schrijft advocatenkantoor Houthoff namens Weernekers. Ook Ymere moet rekening houden met een claim. "De schade kan nu nog voorkomen worden. Dat kan door constructief overleg te voeren met cliënt, het bouwplan aan te passen en de vergunningverlening aan te houden."

Het bedrijf van Weernekers, Flevoland Invest, heeft een aantal alternatieven aangedragen. Het gaat onder meer om een voorstel om het appartementencomplex niet evenwijdig aan de Evenaar te bouwen 'zodat het winkelcentrum goed zichtbaar en bereikbaar blijft.'

De supermarkteigenaar verzet zich al meer dan drie jaar tegen de de bouwplannen en stapte daarbij ook naar de rechter. Afgelopen zomer oordeelde de rechtbank in het voordeel van de gemeente. Het stuk grond waar het om gaat, is terecht verkocht aan Ymere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel