"Getijde is oplossing voor toekomstige ouderenzorg"

LELYSTAD • Wo 28 december 2022 | 6:40 • Woensdag 28 december 2022 | 6:40

De nieuwe afdeling Getijde in het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad is volgens specialist ouderengeneeskunde Marco Loffredo de oplossing voor de toekomst. Getijde is sinds deze maand officieel open. Ouderen krijgen hier kortdurende herstelzorg.

De afdeling is speciaal bedoeld voor ouderen die niet ziek genoeg zijn voor het ziekenhuis, maar die ook thuis niet goed verzorgd kunnen worden. Omroep Flevoland bekijkt in een drieluik wat deze nieuwe vorm van zorg toevoegt.

'Unieke oplossing'
Marco Loffredo is de behandelend arts op de afdeling. Getijde is volgens hem een unieke oplossing voor een steeds groter wordend probleem. "Ik denk dat het in de toekomst niet meer anders kan. We krijgen een enorme toestroom van ouderen die allemaal aandoeningen hebben. Die moeten anders naar het ziekenhuis en die kunnen nu hier terecht. Hele complexe zorg kunnen we niet leveren, maar eenvoudige zorg wel."

Volgens Loffredo was deze vorm van zorg in Flevoland een soort 'missing link'. Er wordt op Getijde uitgezocht wat er aan de hand is en er wordt daarna behandeld, zodat ouderen weer naar huis kunnen of door kunnen stromen naar een verzorgingstehuis als dat nodig is. Het gaat om kortdurende zorg. Tot nog toe werkt dat goed, volgens de ouderenarts. Er zijn in korte tijd al 40 ouderen op deze manier geholpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel