Ouderen zijn te spreken over nieuwe zorgafdeling Getijde

LELYSTAD • Do 29 december 2022 | 6:28 • Donderdag 29 december 2022 | 6:28

Ouderen die zijn opgenomen bij de nieuwe afdeling Getijde in het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad zijn over het algemeen tevreden over de zorg. De nieuwe afdeling is sinds deze maand officieel open. Ouderen krijgen hier kortdurende herstelzorg.

Getijde is speciaal bedoeld voor ouderen die niet ziek genoeg zijn voor het ziekenhuis, maar die ook thuis niet goed verzorgd kunnen worden. Omroep Flevoland bekijkt in een drieluik wat deze nieuwe vorm van zorg toevoegt.

De 82-jarige Jannie van den Brink is zeer tevreden over de afdeling. Ze kwam met hartproblemen en veel vocht in haar benen op de spoedeisende hulp terecht. Maar er was geen plek voor haar in het ziekenhuis. Nu wordt ze bij Getijde verzorgd en ze is daar erg enthousiast over. "Echt, de een is net zo goed als de ander, de doktoren, en al die hulpen. IK kan niet anders zeggen. Echt fantastisch," aldus Van den Brink. "Ontzettend goed, de mensen....het is fantastisch."

Ook de vader van Rinke van Veen is opgenomen bij Getijde. Hij is door een infectie verward en kan daardoor niet thuis zijn. Van Veen kan nu bij zijn vader blijven, want bij Getijde kunnen mantelzorgers zelf ook helpen. Blijven slapen is ook mogelijk. Dat voegt volgens Van Veen zeker iets toe. "Ik vindt dat zelf prettig en voor mijn vader is het fijn dat er een bekende in de buurt is. De verwachting is dat hij snel weer opknapt en naar huis kan."

Voor Jannie van den Brink is dat anders. Zij kan niet meer naar huis en wacht op een plekje in een verzorgingstehuis. Ze staat daarvoor op een wachtlijst en het is nog niet duidelijk hoe lang het gaat duren, maar tot die tijd mag Van den Brink bij Getijde blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel