Vrachtwagen vol hulpgoederen naar Oekraïne

LELYSTAD • Di 27 december 2022 | 22:35 • Dinsdag 27 december 2022 | 22:35

Een vrachtwagen vol hulpgoederen is dinsdagavond vanuit Lelystad naar Oekraïne vertrokken. Initiatiefnemer Arend Steller hoopt daar donderdag aan te komen.

"Het geeft een fijn gevoel. Blij dat we daar weer hulp mogen bieden, want dat is echt nodig", zegt Steller die als vrachtwagenchauffeur samen met zijn maat Anton afwisselend zal rijden, om maar geen tijd te verliezen. "Toen 24 februari de oorlog begon, kon ik niet thuis blijven zitten. Ik werd als het ware geroepen om die kant op te gaan."

Allerlei spullen zitten in de vrachtwagen zoals warme kleding, dekens, dekbedden, voedsel, aggregaten en medicijnen. Steller: "Dat is ingezameld door diverse kerken in onder meer Lelystad en Almere. Dit wordt de vierde keer sinds het begin van de oorlog dat ik er naartoe ga."

Als verrassing gaat Steller tijdens de jaarwisseling oliebollen bakken voor de Oekraïners. Op 3 januari 2023 is hij weer terug in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel