Kerken zetten zich in voor vluchtelingen noodopvang Walibi

BIDDINGHUIZEN • Ma 16 januari 2023 | 12:35 • Maandag 16 januari 2023 | 12:35

Kerken uit Dronten en Elburg zetten zich gezamenlijk in voor de vluchtelingen die tijdelijk worden opgevangen in een noodopvang bij Walibi in Biddinghuizen. Zo bieden ze activiteiten aan als taalles, maar ook organiseren ze optredens van koren en muziekverenigingen.

In de opvang worden sinds eind oktober geregistreerde vluchtelingen opgevangen. De meesten komen uit Syrië, Jemen, Afghanistan en Eritrea. De kerken hebben kort na de opening van de opvang hulp opgezet en inmiddels zijn er wekelijks activiteiten. Gauke Zijlstra namens de kerken: ''In principe bieden we het aan alle bewoners aan, maar ook voor specifieke doelgroepen. Vanaf december is bijvoorbeeld de eerste groep moeders met kinderen gestart.'' Volgens hem zijn de vluchtelingen buitengewoon dankbaar en blij met het contact. ''En ook het COA ziet dit als een zinvolle bijdrage.''

Momenteel worden er zo'n 1100 vluchtelingen opgevangen. Halverwege april moet het terrein weer leeg zijn voor evenementen. Het idee is dat de vluchtelingen dan naar het azc in Zeewolde verhuizen. De afspraken daarover zijn bijna rond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel