Verhuizing asielzoekers van Walibi naar Zeewolde bijna rond

FLEVOLAND • Wo 4 januari 2023 | 13:07 • Woensdag 4 januari 2023 | 13:07

De kans is groot dat de asielzoekers die nu bij Walibi Holland in Biddinghuizen verblijven, verhuizen naar het azc in Zeewolde. De ingebruikname van het azc aan de Bosruiterweg is daardoor een stap dichterbij gekomen. Dat zei burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in paviljoen De Verbeelding. Vlak voor kerst was er in het gemeentehuis nog frustratie over de trage besluitvorming bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

"Ik denk dat het heel verstandig is, want dan kun je én de school, het personeel en de asielzoekers overbrengen, dat zou een hele mooie kans zijn", zegt Gorter. Daarmee is ook de heropening van het asielzoekerscentrum aan de Bosruiterweg een stap dichterbij gekomen. In die gebouwen worden nu nog arbeidsmigranten gehuisvest.

De afspraken tussen het COA en de eigenaar van de gebouwen en de gemeente zijn bijna rond zegt de burgemeester. "Er is de afgelopen weken hard gewerkt", concludeert Gorter. "Het COA lijkt enthousiast te zijn over het idee om de hele opvang van Biddinghuizen naar de Bosruiterweg te verplaatsen. Het is nu alleen nog even de vraag op wat voor termijn we dat rond kunnen krijgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel