Kunstenares Nkanga mag kunstwerk Polderwijk ontwerpen

ZEEWOLDE • Ma 16 januari 2023 | 18:06 • Maandag 16 januari 2023 | 18:06

De Nigeriaans-Belgische kunstenares Otobong Nkanga gaat een kunstwerk ontwerpen voor de Polderwijk in Zeewolde. De gemeente heeft Nkanga hiervoor opdracht gegeven. Voor het kunstwerk is een bedrag van 300.000 euro gereserveerd.

Waar het kunstwerk precies moet komen te staan is nog niet bekend. "Het is de bedoeling dat de kunstenaar tijdens de uitwerkingsfase aangeeft in welk gedeelte van de Polderwijk het schetsontwerp het best zou passen", zegt de gemeente. "Vervolgens gaan we kijken of we die locatie mogelijk kunnen maken." Het is de bedoeling dat het kunstwerk bijdraagt aan het 40-jarig bestaan van Zeewolde volgend jaar.

Serie landschapskunstwerken
Het nieuwe kunstwerk wordt onderdeel van de collectie van Flevolandse landschapskunstwerken. Hieronder vallen momenteel de in Zeewolde gelegen kunstwerken Aardzee van Piet Slegers en Sea Level van Richard Serra, maar ook bijvoorbeeld de Groene Kathedraal in Almere en Exposure in Lelystad.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel