Rustig op busstation Lelystad door staking chauffeurs

LELYSTAD • Do 19 januari 2023 | 8:08 • Donderdag 19 januari 2023 | 8:08

Op het busstation in Lelystad is het donderdagochtend rustiger dan normaal. Er zijn minder reizigers, maar ook minder bussen. Vakbond FNV roept buschauffeurs op om donderdag en vrijdag te staken.

Verslaggever Arie Meijer ziet dat de meeste reizigers op de hoogte zijn van de staking. Ze gokken het erop dat hun bus rijdt. Af en toe vertrekt er namelijk een bus van vervoerder Arriva. Dat komt doordat die chauffeurs geen lid zijn van een vakbond, zegt Olaf Jansen van FNV. Het gaat volgens hem bijvoorbeeld om uitzendkrachten.

Ook buschauffeurs op andere plekken in Flevoland leggen het werk neer. De bonden en de werkgevers zijn het niet eens geworden over een nieuwe cao. Dat is voor FNV reden om op te roepen tot de staking. De vervoerders in Flevoland laten weten dat het pas kort van tevoren bekend is welke bussen kunnen rijden en welke niet.

Olaf Jansen van de vakbond hoopt dat het bij deze staking blijft. Maar dan moeten werkgevers wel met een goed aanbod komen, zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel