Hardrijder negeert stoptekens en ramt politieauto tijdens achtervolging

URK • Do 19 januari 2023 | 10:31 • Donderdag 19 januari 2023 | 10:31

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Noordoostpolder en op Urk de handen vol gehad aan een slingerende hardrijder in een Daihatsu. Volgens de politie ging het om een 35-jarige man uit Urk. De politie vermoedde dat de bestuurder onder invloed reed. Daarom werd een stopteken gegeven, maar die werd genegeerd. Tijdens de achtervolging behaalde de Daihatsu snelheden van 180 kilometer per uur en ramde ook nog een politieauto.

Rond 01.15 stond een surveillanceauto van de politie in Rutten. Ze zagen de auto slingeren en gaven een stopteken. Daar reageerde de bestuurder niet op, schrijft de politie op Instagram. Om extra aandacht te trekken werden de blauwe zwaailichten aangezet, maar ook dat deed de bestuurder niet stoppen. Agenten lichtten de meldkamer in Lelystad in en deelden mee dat er inmiddels een achtervolging gedaan werd en ze van Creil in de richting van Bant reden. Daar werden de agenten van Noordoostpolder ondersteund door het politieteam van De Fryske Marren.

Van Bant reed de verdachte richting Emmeloord, waar hij een deel van de berm mee nam in zijn rit en een spoor van modder achterliet. Aangekomen op de Urkerweg werden snelheden van om en nabij de 180 kilometer per uur gehaald, waar de toegestane snelheid 80 kilometer per uur is. Inmiddels duurde de achtervolging al 45 minuten, en stopte de bestuurder nog steeds niet. Hij reed toen rond in een woonwijk op Urk.

De politie besloot daarom een politiewagen midden op de Schroef stil te zetten om een blokkade te vormen. Volgens de politie kwam de Daihatsu met hoge snelheid aangereden, ramde hij de politieauto en reed hij vervolgens weer door. De schade viel volgens de politie mee, waardoor de achtervolging wederom ingezet kon worden.

Vuurwerk
Bij vakantiepark 't Urkerbos zette de bestuurder de auto stil en rende hij weg. Onder dreiging van een taser gaf hij het op en werd aangehouden. Op het politiebureau heeft een verpleegkundige van de GGD bloed van hem afgenomen, omdat de politie vermoedde dat de verdachte onder invloed van verdovende middelen reed. De uitslag hiervan is nog onbekend. In het voertuig werd ook een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. De recherche doet verder onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel