Renaissanceschool in Almere is de enige, jaar na aankondiging Baudet

ALMERE • Do 19 januari 2023 | 20:49 • Donderdag 19 januari 2023 | 20:49

Een jaar na de aankondiging van Thierry Baudet (FvD) om op diverse plekken in Nederland scholen met 'klassiek, niet-woke onderwijs' te starten, is er alleen zo'n Renaissanceschool in Almere. Het gaat het om een kleine particuliere basisschool met drie leerlingen, zo schrijft NRC.

Forum-leider Baudet wilde in heel Nederland van deze scholen. Zowel door de overheid betaalde instellingen als particuliere. De school in Almere werd in augustus geopend en werd eind november door de Onderwijsinspectie erkend als particuliere basisschool. Dat wil zeggen dat de lessen op orde zijn, waardoor kinderen daar onderwijs mogen volgen.

De komst van de school is omstreden. De locatie werd eerst ook geheim gehouden, maar later achterhaald. Ouders voelden zich vervolgens bedreigd, omdat er bij de school een brief met de tekst 'Fascisten opgerot' werd opgehangen.

300 euro per maand
Volgens NRC krijgen de drie leerlingen in Almere les van twee voor basisonderwijs gekwalificeerde leerkrachten, daarnaast zijn er drie onbetaalde leerkrachten uit het voortgezet onderwijs die ondersteuning bieden. De ouders betalen 300 euro per maand per kind.

Het valt Tweede Kamerlid Ralf Dekker (FVD) tegen hoeveel enthousiast lijkende ouders daadwerkelijk bereid zijn om hun kind op te geven voor de school. Mede daardoor moet de stichting die voor de scholen is opgericht veel geld bijleggen voor de huur van het gebouw, het personeel en de leermiddelen. Dat geld komt van particuliere sponsoren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel