OM wil in hoger beroep alsnog celstraf voor fataal ongeluk

ZEEWOLDE • Wo 1 februari 2023 | 8:12 • Woensdag 1 februari 2023 | 8:12

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep een celstraf van twee jaar tegen een 25-jarige automobilist die in 2019 in Zeewolde een fataal verkeersongeval heeft veroorzaakt.

Een 17-jarige vrouw kwam daarbij om het leven. Haar vriend liep een dwarslaesie op. De rechtbank veroordeelde de bestuurder uit Putten vorig jaar tot een taakstraf van 240 uur.

Het drietal was onderweg naar Almere, maar bij de Nekkeveldweg belandde de auto ondersteboven in een greppel. De politie reconstrueerde het dodelijke ongeluk en concludeert dat de Puttenaar tussen de 120 en 150 kilometer per uur reed. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Taakstraf en rijontzegging
De bestuurder ontkende bij de politie en de rechtbank dat hij te hard had gereden. Naar eigen zeggen was hij in de berm terechtgekomen nadat hij wat had zien bewegen en raakte daarbij in een slip.

De rechtbank concludeerde dat er te hard is gereden, maar hield ook rekening met de lange duur van de zaak en de impact ervan op de Puttenaar. Naast de taakstraf veroordeelde de rechter de man tot een rijontzegging van twee jaar. Het Openbaar Ministerie vindt de straf te laag en ging in hoger beroep.

Het hof doet op 14 februari uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel