'Wethouder moet niet op eigen houtje gesprekken voeren over Kasteel Almere'

ALMERE • Vr 3 februari 2023 | 0:23 • Vrijdag 3 februari 2023 | 0:23

Meerdere gemeenteraadsfracties in Almere hebben forse kritiek op wethouder Julius Lindenbergh. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Lindenbergh blijkt een gesprek te hebben gevoerd met projectontwikkelaars over woningbouw op de locatie van het kasteel langs de A6.

Wethouder Lindenbergh gaf in het debat aan dat hij op 14 oktober heeft gesproken met verschillende projectontwikkelaars. En dat hij zich graag laat verrassen door hun plannen, ook al komt daarin te staan dat er 850 woningen kunnen worden gebouwd. Op dit moment is dat in strijd met het huidige bestemmingsplan voor het gebied rond het nooit afgebouwde kasteel.

Zo'n belangrijke toezegging 'op eigen houtje' zonder de gemeenteraad te informeren, daar stoorden meerdere partijen zich aan. Ook fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV is niet te spreken over de gang van zaken. "We hebben als gemeenteraad in het verleden allerlei kaders afgesproken waarin staat dat het een natuurgebied moet blijven, waar maximaal honderd woningen kunnen worden gebouwd." Van Dijk had liever gezien dat de wethouder eerst had gevraagd aan de gemeenteraad of die wil vasthouden aan het natuurgebied en 850 woningen wel een goed idee vindt.

Wethouder Julius Lindenbergh wilde na afloop van het debat niet voor de camera van Omroep Flevoland reageren. Wel zei hij tegen de gemeenteraad snel een vervolggesprek aan te willen gaan met de projectontwikkelaars. Woningstichting GoedeStede liet vorige maand weten graag sociale huurwoningen te willen bouwen bij het kasteel.

Volgende week wordt er in de Almeerse raad verder gepraat over de toekomst van het kasteel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel