GoedeStede wil sociale huurwoningen bouwen bij Kasteel Almere

ALMERE • Ma 16 januari 2023 | 12:12 • Maandag 16 januari 2023 | 12:12

Als de plannen worden goedgekeurd, komen er ook sociale huurwoningen van woningstichting GoedeStede, bij het kasteel in Almere. Dat staat in een brief gericht aan de gemeenteraad. Het is nog onduidelijk hoeveel sociale huurwoningen er dan moeten komen.

In september werd de ruïne langs de A6 na zeventien jaar verkocht aan een onderdeel van de Rabobank. De nieuwe eigenaar wil huizen bouwen op het terrein, maar daarvoor moet de gemeente Almere het bestemmingsplan nog wel wijzigen. Woningbouw is nu namelijk niet toegestaan. Alleen de gemeenteraad kan de bouw goedkeuren.

Als de gemeente niet akkoord gaat, kan de nieuwe eigenaar de koop nog terugdraaien. Er is namelijk een ontbindende voorwaarde in het koopcontract opgenomen. De koopovereenkomst loopt op 23 november af. Voor deze datum zou de gemeenteraad een beslissing moeten nemen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel