Almeerse hulporganisatie Dorcas: 'kleding, dekens en voedsel naar Syrië'

ALMERE • Ma 6 februari 2023 | 17:43 • Maandag 6 februari 2023 | 17:43

Hulporganisatie Dorcas uit Almere zamelt geld in voor slachtoffers van de zware aardbevingen in Syrië. Inwoners van het gebied werden maandagochtend in hun slaap overvallen door de bevingen. Veel gebouwen zijn door de impact ingestort. Het is volgens de organisatie van belang om zo snel mogelijk te zorgen voor kleding, dekens en warme maaltijden.

Dorcas heeft ook een kantoor in het getroffen gebied met zo'n vijftien medewerkers. "Voor zover ik nu weet, zijn zij oké", vertelt Jan Jacob Hoefnagel van Dorcas. "Maar hoe het met hun familie is, weet ik niet. We zijn erg geschrokken."

Hoefnagel is samen met zijn collega's meteen gestart met het opzetten van hulp. "Het is daar best koud en mensen zijn overvallen in hun slaap. Er is dus behoefte aan warme kleding en dekens. Flevolanders kunnen helpen door geld te doneren. Dan kunnen we zorgen voor spullen."

De hulporganisatie zal voornamelijk vanuit Nederland zorgen voor ondersteuning van hun team daar. "We hebben mensen op locatie die precies weten wat ze moeten doen. Wij houden nauw contact met hen en maken zo een plan van aanpak. De komende dagen zal pas bekend worden hoe groot de omvang daadwerkelijk is", aldus Hoefnagel.

In een eerdere versie van dit bericht stond Dorcas ook in Turkije actief is. Dat blijkt echter alleen in Syrië te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel