Benefietactie voor slachtoffers aardbeving Turkije

ALMERE • Zo 19 maart 2023 | 17:59 • Zondag 19 maart 2023 | 17:59

De Turkse gemeenschap in Almere Buiten heeft zondag een benefietactie gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving van 6 februari in Turkije en Syrië.

De organisatie van de benefietactie was in handen van Stichting Waterval die zich inzet om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Tientallen vrijwilligers hadden typische Turkse gerechten gemaakt die werden verkocht voor de inzamelingsactie.

"Deze acties zijn nog steeds hard nodig", legt Izzet Özkan van Stichting Waterval uit. "We hebben heel veel contact met mensen die daar zitten. Er is veel vraag naar primaire levensbehoeften zoals eten, drinken en warme kleren."

"Alle kleine beetjes helpen en dit is hun manier om het thuisland te steunen", vertelt een bezoeker. "Ik draag daar graag aan bij door hier wat te eten en nog iets mee te nemen voor vanavond."

De organisatie hoopt twee- tot drieduizend euro op te halen met de actie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel