Miljoen euro opgehaald door hulporganisatie Dorcas

ALMERE • Wo 15 februari 2023 | 19:37 • Woensdag 15 februari 2023 | 19:37

Hulporganisatie Dorcas uit Almere heeft al meer dan een miljoen euro opgehaald met particuliere donaties. Dorcas heeft in de Syrische stad Aleppo een kantoor met zo’n vijftien medewerkers. Met het ingezamelde geld kan de organisatie kleding, dekens en warme maaltijden kopen voor de slachtoffers. Ook wordt er medische en psychosociale hulp gegeven.

Jan Jacob Hoefnagel van de organisatie: "Er komen steeds meer verhalen van mensen die mensen missen, maar ook mijn collega’s die hun eigen huis niet meer in kunnen." Op de sociale media van de organisatie worden schrijnende verhalen gedeeld. Bijvoorbeeld van een jonge vrouw die tijdens de aardbeving is bevallen van een baby. Of van kinderen die liever buiten op straat zitten, omdat ze bang zijn om naar binnen te gaan en zich buiten veiliger voelen.

Dagelijks worden er duizenden warme maaltijden gemaakt door lokale vrijwilligers en medewerkers van Dorcas. De maaltijden worden vervolgens uitgedeeld aan mensen in diverse opvanglocaties in Aleppo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel