Meerdere acties in Flevoland voor slachtoffers aardbevingen

FLEVOLAND • Di 7 februari 2023 | 12:28 • Dinsdag 7 februari 2023 | 12:28

Meerdere moskeeën in Flevoland hielden dinsdag inzamelingsacties voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. In de nacht van zondag op maandag werden de landen getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8. Maandagochtend volgde een nieuwe beving met een kracht van 7,5. Er vielen duizenden doden en het aantal gewonden loopt elk uur op.

Op meerdere plekken in de provincie konden mensen geld en spullen voor de slachtoffers doneren. Zo vroeg de Sultan Ahmet Moskee in Almere om kleding, tenten, slaapzakken, lang houdbaar eten en hygiëne- en babyproducten. Mensen konden de hulpgoederen tot 17.00 uur doneren bij de moskee aan de Lierstraat. De actie begon om 12.00 uur en het liep gelijk storm.

Volgens voorzitter Fatih Gülveren van de moskee heeft iedereen uit de gemeenschap wel een familielid of kennis die slachtoffer is van de aardbeving. Dinsdagavond zijn de vrachtwagens met hulpgoederen richting Turkije en Syrië gegaan, dus inleveren kon alleen tot dinsdagavond.

In Lelystad werden ook verschillende hulpgoederen ingezameld aan de Apolloweg 310. Daar konden mensen vanaf 11.30 tot 18.00 uur terecht. Op Urk is ook een doneeractie gestart, schrijft het Urkerland. Dinsdag en woensdag staat een container klaar bij Waypoint aan de Vliestroom. Er is daar vooral vraag naar kinderkleding, zaklantaarns, luiers, melkpoeder voor kinderen en jassen, omdat het in het getroffen gebied momenteel erg koud is.

Ook de Fatih Moskee aan de Ketting in Dronten is een actie gestart. De moskee vraagt vooral kleding zoals jassen, sjaals en handschoenen. Mensen die de spullen willen doneren, konden tot 18.00 uur terecht bij de moskee.

Daarnaast houden meerdere moskeeën een geldinzamelingsactie, waaronder de Turkse moskee in Lelystad. Deze valt onder Diyanet, de landelijke Islamitische Stichting Nederland. Die heeft moskeegangers opgeroepen om geld in te zamelen voor de slachtoffers.

Houd jij een actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië? Laat het ons weten! Stuur je initiatief naar rtv@omroepflevoland.nl of via onze WhatsApp-tiplijn via 06 - 52 52 4891

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel