Vrijdaggebed moskee in teken van slachtoffers aardbeving

LELYSTAD • Vr 10 februari 2023 | 15:37 • Vrijdag 10 februari 2023 | 15:37

Het vrijdaggebed in de Osmanli moskee in Lelystad stond in het teken van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Voor moslims is het vrijdaggebed het belangrijkste gebed in de week. Deze dienst kreeg extra lading omdat ook een speciaal gebed werd gehouden voor de slachtoffers van de natuurramp.

Na afloop van het reguliere vrijdaggebed werd de dienst buiten de moskee voortgezet. Bij 148 moskeeën in Nederland is daar het gebed uitgesproken dat normaal gesproken bij uitvaarten wordt gehouden. In lange rijen deden tientallen moslims in Lelystad mee.

Het bestuur van de Osmanli Moskee houdt ook acties om goederen en geld in te zamelen voor de slachtoffers. "We zijn allemaal verdrietig. De afstand is ook groot, maar onze gedachten zijn bij al die slachtoffers", vertelt voorzitter Hilmi Kozan van de moskee. Hij is dankbaar voor alle steun die de moskee voor het rampgebied heeft ontvangen.

Steun betuigen
Voor het gebed plaatsvond, bracht waarnemend burgemeester Ineke Bakker van Lelystad een bezoek aan de moskee. Ze wilde daar persoonlijk haar steun betuigen. "Zowel voor de Turkse als voor de Syrische inwoners in Lelystad is het onbeschrijfelijk, als je ziet wat daar gebeurd is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel