Zorgen over verslaafdenopvang zijn niet weggenomen na fel debat

ALMERE • Vr 24 februari 2023 | 6:11 • Vrijdag 24 februari 2023 | 6:11

De komst van verslaafdenopvang Domus in Almere Poort blijft de gemoederen bezighouden. Tijdens de Politieke Markt donderdagavond vertelden verschillende omwonenden over de zorgen die ze hebben over de opvang. Ze vinden het onbegrijpelijk dat de verslaafdenopvang naast een school komt.

Ook verschillende gemeenteraadsleden toonden zich zeer kritisch over de komst van de opvang naar Almere Poort.

Verantwoordelijk wethouder Froukje de Jonge wil deze onrust weg nemen door met bezorgde omwonenden in gesprek te gaan. Samen met de politie, het Leger des Heils en gebiedsdeskundigen wil de wethouder er achter komen welke maatregelen getroffen moeten worden om deze zorgen weg te nemen.

Eerder deed de wethouder ook al een poging de zorgen over de opvang weg te nemen tijdens een infoavond in de Topsporthal, maar daar slaagde ze toen niet in. De beveiliging bracht de wethouder zelfs uit voorzorg naar een kamertje.

De wijk in
Domus verplaatsen naar een andere plek is volgens de wethouder geen optie. De Jonge vindt het jammer dat het college van burgemeester en wethouders er nog niet in is geslaagd de onrust in de buurt weg te nemen. Volgens de wethouder is de discussie scherp geworden en gepolariseerd. "Dan krijg je de situatie dat je elkaar nu even niet meer weet te bereiken, een deel van de mensen."

De wethouder wil de komende tijd vaak in de wijk zijn om met de omwonenden in gesprek te gaan. Een ander plan is om een bus te huren en langs verschillende Domus-locaties in het land te rijden. Zo wil de wethouder met schoolvertegenwoordigers kijken bij andere scholen die bij een verslaafdenopvang zitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel