Foutje: verkeerde postcode op nieuwe straatnaamborden Oosterwold

ALMERE • Di 28 februari 2023 | 13:41 • Dinsdag 28 februari 2023 | 13:41

De gemeente Almere is de mist in gegaan bij het plaatsen van tientallen straatnaamborden in de wijk Oosterwold. Er staan verkeerde cijfers op, waardoor er nu stickers overheen geplakt moeten worden om de fout te herstellen. 

Op Almeerse straatnaamborden staan rechtsonder de laatste twee cijfers van het postcodegebied afgedrukt. Oosterwold ligt vrijwel geheel in het gebied 1349, wat zou betekenen dat op de borden het getal 49 zou moeten staan. Maar in de wijk prijkt overal het getal 13 op de gemeentelijke bordjes. De eerste twee cijfers dus, alsof het gaat om 1313, de postcode van de Kruidenwijk. 

'Miscommunicatie'
Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere zijn de foute cijfers op zo'n 50 tot 60 borden terechtgekomen. De precieze oorzaak van de fout is niet bekend, maar duidelijk is wel dat er iets is misgegaan in de communicatie met het bedrijf dat de borden maakte. Door op de plek van de 13 nu een sticker met het juiste postcodegetal te plakken, wordt de fout alsnog hersteld.

13 ipv 49

Gemeente gaat stickers plakken

Afwijkende borden
In Oosterwold zijn bewoners zelf voor een hoop zaken verantwoordelijk die normaal gesproken een taak zijn voor de gemeente. Zo moeten bewoners zelf de wegen aanleggen en onderhouden. De straatnaamborden die de gemeente heeft geplaatst staan alleen op gemeentelijke grond, zo zegt een woordvoerder op het stadhuis. Ze staan dan ook vooral bij de invalswegen. 

Straatnaamborden die bewoners op hun eigen grond hebben geplaatst zien er anders uit dan de gemeentelijke variant. Zo staat op veel borden van bewoners een ondertitel die uitlegt naar wie een straat vernoemd is. Het gemeentelijke beleid is juist om dit niet te doen.

Bord van bewoners

Gemeentelijk bord

Borden van bewoners

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel