Bewoners Bastion zijn bang voor gettovorming door arbeidsmigranten in hun wijk

LELYSTAD • Vr 3 maart 2023 | 12:20 • Vrijdag 3 maart 2023 | 12:20

Buurtbewoners van wijk het Bastion in Lelystad vrezen dat hun wijk een getto wordt, schrijven zij in een noodkreet aan de gemeente. Dat zou komen doordat huisjesmelkers arbeidsmigranten onderbrengen in de woningen. In sommige huizen zouden meer dan tien mensen wonen. "De wijk is in een rap tempo aan het verloederen!", schrijft een bezorgde buurtbewoner aan de gemeente.

In de brief schrijven de bewoners dat in verschillende huizen de voorgevel is uitgebreid. Op die manier zouden er meer mensen in het huis kunnen wonen. Een ander probleem waar de buurtbewoners mee te maken hebben is de grote hoeveelheid huisafval. Rond de ondergrondse container wordt veel afval gedumpt en ook afval dat niet in deze container thuishoort. Verder is het volgens de bewoners door de arbeidsmigranten ook drukker in de wijk. Daardoor zou het nu lastiger zijn om een parkeerplek te vinden.

Buurtbewoners eisen nu dat de gemeente de overlast in hun buurt aanpakt. Ze willen dat de gemeente snel de huisjesmelkers aanpakt door hen een dwangsom op te leggen. Zij willen een verbod op het verhuren van deze woningen door pandjesbazen aan arbeidsmigranten.

Wethouder Grimbergen in de wijk (via LinkedIn)

De gemeente laat weten dat de verantwoordelijke wethouder Dennis Grimbergen heeft gesproken met een van de bewoners. Handhavers zijn inmiddels gaan kijken in de wijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel