Eigenaar Polenhotel blij met gedogen woonverbod

DRONTEN • Vr 17 maart 2023 | 20:25 • Vrijdag 17 maart 2023 | 20:25

Ondernemer Eric Daniëls, die woningen voor 63 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg in Dronten heeft, is blij dat de gemeente bewoning voorlopig gedoogt. De rechter schorste vorige week de vergunningen vanwege mogelijk gevaar door het spuiten met bestrijdingsmiddelen in de omgeving. Daarom mag er feitelijk nu niemand wonen.

Daniëls laat aan Omroep Flevoland weten dat de arbeidsmigranten er toch gewoon blijven zitten omdat ze volgens hem 'geen acuut gevaar' zouden lopen. "Het is winter en er wordt dus niet gespoten. Bovendien verwacht ik dat de gemeente in hoger beroep gaat tegen die uitspraak."

Onduidelijkheid
Volgens Daniëls is er veel onduidelijkheid over hoe gevaarlijk de gewasbestrijdingsmiddelen zijn voor mensen die permanent in de buurt verblijven. "De arbeidsmigranten verblijven hier maximaal vier maanden, dus dat is niet permanent." Normaal gesproken moet er tussen bebouwing en de sproeiwerkzaamheden een veilige marge van vijftig meter worden aangehouden. De ondernemer heeft na de uitspraak van de rechter geen verzoek gehad vanuit de gemeente om alle arbeidsmigranten elders onder te brengen. Dat zegt hij ook niet te verwachten.

Op basis van vergunningen wonen op dit moment 63 arbeidsmigranten in een voormalige zorgboerderij en in containerwoningen aan de Roodbeenweg. Omwonenden protesteren al lange tijd tegen huisvesting op deze locatie.

De gemeente Dronten laat via een woordvoerder weten dat de bewoning ondanks de uitspraak van de rechter wordt gedoogd. Verder zegt de woordvoerder dat het nog onbekend is of er later wel gehandhaafd zal worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel