"Motorclub veroorzaakt overlast en bedreigende situaties"

ALMERE • Do 23 maart 2023 | 6:23 • Donderdag 23 maart 2023 | 6:23

Een motorclub op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten veroorzaakt veel overlast en bedreigende situaties. Dat zegt Lex Ruyssenaars van Respect Almere. De politieke partij heeft schriftelijke vragen over de motorclub gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Ruyssenaars zegt klachten te hebben ontvangen van meerdere ondernemers die zeggen flink last te hebben van de motorclub aan de Splijtbakweg. Vooral in het weekeind zouden clubleden in grote getalen aanwezig zijn. Er wordt volgens Ruyssenaars dan veel te hard gereden over het bedrijventerrein en dat zou voor onveilige situaties zorgen. Wanneer een ondernemer daarover klaagt "dan komen ze met 30 man even langs om verhaal te halen", zegt Ruyssenaars. De overlast wordt bevestigd door voorzitter Nico Rozen van werkgroep Veilig Ondernemen Poldervlak. Die werkgroep wordt gevormd door ondernemers, de politie en de gemeente.

De fractie van Respect Almere zegt het college van burgemeester en wethouders eerder te hebben gevraagd om in te grijpen, maar dat is niet gebeurd. Volgens Ruyssenaars wordt de motorbende als hobbyclub aangemerkt door de gemeente. Dat zou betekenen dat de club geen gevaar vormt voor de openbare orde en veiligheid. Maar de politicus ziet de zaak anders: "Respect Almere vraagt het college met klem om de motorclub niet meer als hobbyclub aan te merken, maar als wat ze zijn; een bedreiging voor de veiligheid in de buurt, en als zodoende ook te handhaven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel