Opnieuw extra geld nodig voor ontwikkeling buitendijkse haven bij Urk

URK • Vr 24 maart 2023 | 12:49 • Vrijdag 24 maart 2023 | 12:49

De provincie Flevoland heeft meer geld nodig voor het ontwikkelen van de maritieme servicehaven 'Port of Urk'. Dat komt omdat de bouwkosten vanwege de inflatie hoger zijn dan verwacht.

Hoe groot het tekort precies is, wil de provincie niet zeggen omdat dat 'concurrentiegevoelige informatie' is, schrijft de provincie in reactie op vragen van Omroep Flevoland. Eerder had de provincie al minstens 7 miljoen euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van de haven. De provincie concludeert nu dat dat bedrag niet genoeg is.

Sinds oktober vorig jaar is de provincie bezig om de plannen voor de buitendijkse haven bij te werken. Zo ziet de provincie problemen bij het 'risicoprofiel van de businesscase' en het 'investeringskrediet'. Een woordvoerder van de ondernemers die zich in de haven willen vestigen noemde in september vorig jaar al de gestegen kosten een 'vervolgdiscussie' die gevoerd moest worden.

Nog deze zomer wil de provincie een besluit over het ophogen van het investeringskrediet voor de buitendijkse haven aan de Provinciale Staten voorleggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel