Eindelijk wat meer schot in vernieuwing van De Golfslag

EMMELOORD • Do 4 mei 2023 | 6:00 • Donderdag 4 mei 2023 | 6:00

Het vernieuwde gebouw De Golfslag in Emmeloord krijgt langzaamaan vorm. Sinds 2015 staat het leeg. Wie er nu voorbij rijdt, ziet dat er druk getimmerd en geschilderd wordt. Er komen meer dan honderd appartementen en een nieuw buurthuis in het pand.

In het karakteristieke gebouw gaan onder andere bewoners van het woonzorgcentrum Wittesteijn wonen. Eén van de bewoonsters is de 86-jarige Jans Klamer. Ruim tien jaar geleden woonde ze ook in De Golfslag. Woensdag mocht ze alvast een kijkje nemen in haar appartement. "Het is best een grote kamer met een ruime douche," zegt een stralende Klamer. "Zo hoort het ook."

Nieuw buurthuis
Er wordt nog druk gewerkt in het gigantische gebouw. Behalve gewone huurappartementen, woonruimte voor senioren en appartementen voor mensen die zorg nodig hebben, komt er ook een ontmoetingsruimte in De Golfslag. "Hier komt een nieuw buurthuis van honderdvijftig vierkante meter met een keuken met alles erop en eraan", vertelt Derk Schilstra van het Wijkplatform Emmeloord Centrum. Hij geeft een rondleiding in het pand. "Het centrum is niet alleen voor de mensen die in het gebouw gaan wonen, maar ook voor de buurt. Wij willen hier een verbindend geheel vormen."

Omwonenden die een kijkje komen nemen, zijn enthousiast. "Fijn dat het nu weer gestart is nadat het zo'n lange tijd leeg heeft gestaan", zegt Anja Lanters die als vrijwilligster in het buurtcentrum gaat werken. Wanneer het pand opgeleverd wordt is nog niet bekend. Frans Lanters, die over het beheer van het buurtcentrum gaat, weet het ook niet. "Ik hoop dit jaar nog."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel